Ze względu na aplikację za pomocą aerozolu, nanoszenie na wyrób barwnika jest bardzo proste i nie wymaga szczególnych umiejętności. Należy pamiętać o zachowaniu odpowiedniej odległości aerozolu od wyrobu. Nawet pojedyncza warstwa preparatu może idealnie pokryć powierzchnię intensywnym i żywym kolorem, który zachwyci osoby, którym wyrób cukierniczy zostanie przekazany.
Nośnik barwnika w sprayu paruje bardzo szybko, dzięki czemu na powierzchni ciasta czy czekoladek zostaje wyłącznie omawiany barwnik. Dzięki temu końcowe dekorowanie może trwać wyjątkowo szybko, bez pogorszenia efektu końcowego. Trzeba tylko pamiętać, żeby stosować cienką warstwę, aby nie utworzyły się smugi.
Sama jestem zaskoczona, że wcześniej nie korzystałam z barwników w sprayu. Przede wszystkim podobają mi się ze względu na łatwość zastosowania i szybkość aplikacji. Doceniam także różnorodność kolorystyczną - teraz moje ciasta wyglądają jeszcze lepiej, a praca jest prostsza!
Justyna
Zawsze lubiłem dość awangardowe podejście do cukiernictwa, dlatego uwielbiam bawić się kolorami. Elementy dekoracyjne cieniuję za pomocą barwników w spray’u, bo szybko się je aplikuje, a przy tym są bardzo różnorodne. Najbardziej lubię te brokatowe ;).
Michał
Moje ciasta zawsze przyciągają klientów nie tylko ze względu na smak, ale też wygląd. Na pewno by się tak świetnie nie prezentowały, gdybym nie miała w kuchni barwników w sprayu. Dzięki nim mogę wykonywać nawet najciekawsze zamówienia pod względem designu :).
Angelika
Byłem sceptycznie nastawiony do korzystania z barwników w sprayu, ale taka reakcja jest dla mnie naturalna :) Postanowiłem się jednak przekonać i jak można się domyślić, szybko poszedłem kupić kilka dodatkowych kolorów. Naprawdę polecam!
Jakub